TRAVEL - Restaurant review: Zo heerlijk eten bij The Oriënt Express

The Oriënt Express? Dat is toch een trein? Ja, maar deze Orient Express is een restaurant aan de rand van de ring van Almelo. Midden tussen de grote winkels aan de Woonboulevard in Almelo vind je tegenover de McDonald een geweldig restaurant die tijdens de weekenden altijd druk is. En met Heracles Stadion bij je in de buurt is het altijd volle bak voor en na de voetbalwedstrijden. Waarom is het altijd druk daar? Ik ging de proef op de som nemen.


Volgens wikipedia


De Oriënt-Express was een beroemde luxetrein van de Belgische Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Istanboel reed. Deze trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, onder verschillende namen tussen 1883 en 1977. Tot 13 december 2009 reed de trein nog als een gewone internationale trein tussen Straatsburg en Wenen. Ook worden onder de naam Oriënt-Express speciale nostalgische ritten georganiseerd. Tegenwoordig is een overstap in München of Frankfurt vereist voor een treinreis tussen Parijs en Wenen.


Restaurant The Orient Express


Sinds 2010 serveert The Oriënt Express de beste streekgebonden specialiteiten. Bezoek ons restaurant in Almelo en ervaar de verrukkelijke reis van Parijs naar Istanboel. We stoppen onderweg bij indrukwekkende steden en pittoreske plaatsjes met overheerlijke gerechten.
Zo kunt u bij de tussenstop in Parijs genieten van rijk belegde broodjes en heerlijke salades. En in Milaan kunt u onze vers gemaakte pizza’s proeven. Alle ingrediënten zijn dagvers. Na een korte reis mag u uitstappen op de plek waar het eerste koffiehuis ter wereld haar deuren opende: Venetië. Laat u meevoeren door de aromatische melange van licht gebrande Arabica en Robusta bonen en geniet van uw kopje koffie. Onze reis eindigt alweer in Istanbul. Deze stad slaat letterlijk een gastronomische brug tussen Europa en Azië. Dat proeft u terug in één van de vele smakelijke vleesgerechten van The Oriënt Express.


Wat heb ik zelf ervaren?


1 en al verrukkelijkheid. Ik heb om indruk te krijgen van de smaken en geuren eerst alleen voorgerechten besteld. Ons eten werd bereidt door Jordi die er een heel festijn van heeft gemaakt. Chapeau Jordi...je hebt ons laten smullen.


De voorgerechten


Krieltjes de la tapas (Overgoten met knoflook en pittige saus)

Gebakken champignons

Bruschetta (Met tomaatjes, uitjes, aioli en geraspte kaas)

Heerlijk geroosterd brood met olijfolie en besprenkeld met kruiden

Het menu


Bestaat uit 6 categorieën: kleine gerechten, voorgerechten, salades, hoofdgerechten, pizza's en lunch. Dat vind ik zelf teveel van het goeie. Je zou de lunchkaart gescheiden kunnen houden van de dinerkaart. Ik zou het menu anders indelen want je zou voor de lunch tot aan 16.00 uur alleen lunchgerechten moeten serveren en de voor-, hoofd- en nagerechten voor het avondgebeuren aanbieden. Maar goed, dat is weer mijn mening. Er zijn teveel keuzes. Ik zou tevreden zijn om per dagdeel 6 keuzes te hebben. Niet meer en niet minder. Als je het menu van de hoofdgerechten bekijkt dan heb je al hoofdpijn. Teveel keuzes. Het eten is wel ontzettend lekker maar ik denk dat het personeel dan teveel moet aanpoten als het volle bak is in het restaurant.


Het personeel


Heel klantvriendelijk en heel beleefd. Alles is mogelijk en indien dit niet het geval is dan zeggen ze dit ook vriendelijk. We hoefden niet lang te wachten op het eten of drinken. Tussentijds werd altijd gevraagd of het eten smaakte en of we nog wat mistten. Zo hoort het in een restaurant. Dit ervaar je niet overal en zeker niet in Amsterdam waar ik bijna elk restaurant ken waardoor ik niet meer of zelden uit eten ga in de stad. Bij The Oriënt Express ervaar ik de elegantie en vriendelijkheid van het verleden. Zo hoort het. Ik kon niet iedereen op de foto nemen omdat de zaak vol liep met eters. 



Faciliteiten


Toegankelijk voor minder validen, een buitenterras met mogelijkheden voor kinderen om zich hierin te vermaken (houten huisjes om in te spelen), een groot terras met soort loungebanken en gezellige zitjes. Mooie decoraties ter versiering.





Conclusie


Goed eten voor weinig geld. Personeel is vriendelijk en gastvrij. Niet te beroert om dingen voor je te doen of te regelen. In ieder geval gingen wij met een doggybag naar huis. The Oriënt Express zal ik blijven komen en ook al voor de kunefe die ze daar heel goed maken...natuurlijk is de lekkerste in Gaziantep...maar The Oriënt Express kan er mee doorgaan. Ook bezorgen zij, doen aan catering, hebben kindermenu's en zakelijke lunches. Een minpunt is de ellenlange menukaart waardoor het lang duurt voordat je een keuze maakt. Ik zou het op een aantal gerechten houden...



Ben jij bekend met het restaurant The Oriënt Express? Wat is jouw mening over dit restaurant? Reageer door een reactie te plaatsen onder deze blogpost.

Groetjes,
Paula

BEAUTY - De beste lowbudget haarmousse ooit!!

Als ik de juiste producten gebruik in mijn haar dan krijg ik echte krullen. Nu heb ik eindelijk een lowbudget haar stylingsproduct gevonden die helemaal perfect is. Mijn haar krult weer helemaal geweldig.


In the past and now


Toen ik nog werkte gebruikte ik altijd de whipped creme mousse van Sebastian die ik toen ontdekte bij Salon B aan de Willemsparkweg. De kapper die altijd mijn haar deed wist met mijn haar om te gaan en hij gaf de juiste producten voor mijn haar. Tegenwoordig kan ik de mousse niet meer kopen en zocht ik naar een ander alternatief.


Cien haarmousse


Toen ik op vakantie ging naar Torrevieja (Spanje) deden we boodschappen bij de Lidl en kochten we de Power Styling Mousse van Cien met als achterliggende gedachte dat als de mousse mij beviel, ik het in Nederland nog kon gaan kopen. Ik moet zeggen, ik was verbaasd omdat de substantie bijna het zelfde was als de mousse van Sebastian. Ik had al zoveel soorten mousse gebruikt en geen 1 kon tippen aan de Sebastian Mousse totdat ik die van de Lidl kocht. Helemaal geweldig en mijn haar zat perfect.




De mousse


Voelt als slagroom aan en is compacter dan de normale mousse die ik altijd heb gebruikt van andere merken. Deze is niet van Garnier, L'Oreal, Schwarzkopf, of wat dan ook maar gewoon van de Lidl.


Gebruik jij net zoals ik de haarschuim van CIEN? Bevalt het je? Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes,

Paula

BEAUTY - Micellair water? Wat is het en maakt het echt goed schoon?

2 a 3 jaar geleden wist men niet wat micellair water was. In de loop van de jaren wordt je er mee dood gegooid door de diverse schoonheids- en huidverzorgingsmerken. In deze blogpost geef ik mijn mening over de micellair water.


Wat is micellair reinigingswater?


Micellair Reinigingswater is een milde huidreinigingsproduct die niet alleen voor je gezicht gebruikt kan worden maar ook voor het afhalen van oogmake-up. Of het nu waterproof is of niet, de micellair reinigingswater krijgt het zonder wrijven, boenen of huid afspoelen eraf.

Een micel is een microscopisch kleine structuur van een aantal moleculen van een oppervlakte-actieve stof in water. De reinigende werking berust erop dat zulke moleculen vet en vuil inkapselen met hun vettige staarten. Er ontstaat een bolletje met alle koppen aan de buitenkant: een micel. En omdat die moleculaire koppen waterminnend zijn, helpen de micellen zo het vet en andere ongerechtigheden weg te spoelen. De moleculaire interactie met het wattenschijfje blijkt een belangrijk element in het reinigingsmechanisme. Het water bevat absoluut geen alcohol.


Aq, Micellair Cleansing water van de Action


Ik liep toevallig door de Action en zag dat ook zij zijn begonnen met de verkoop van deze huidverzorgingsproduct. Huh? Bij de Action verkopen ze Micellair water? Ja, inderdaad. Natuurlijk ben ik blij want het was ook zo goedkoop...€ 1,39!Ik heb zelf nog 2 flessen van Garnier staan die ik tijdens een actieverkoop bij de Kruidvat had gekocht en dit was een stuk duurder dan € 1,39! In verband met mijn doel om voornamelijk lowbudget producten te kopen is dit dus een ideale uitweg.


Werkt het echt?


Ja, het werkt echt. Elke ochtend neem ik een grote wattenschijf en doe wat water op het schijfje. Ik verwijder alle foundation, concealer en oogschaduw in 1 keer van mijn gezicht af. Het water is geurloos en voelt zacht aan op je huid. Het verwijdert zonder geboen en wrijven alles van je gezicht af.
Er wordt geadviseerd om het elke ochtend te gebruiken omdat het op deze manier vettigheid verwijderd die zich wellicht gedurende de nacht op de huid heeft verzameld en bereid je de huid voor op het aanbrengen van je dagelijkse make-up.


Zelf micellair water maken?


Ja, dat kan. Voeg onderstaande ingrediënten in een glazen flesje van 150 ml en schudt het goed door elkaar.

90 ml rozenwater.
3 ml wonderolie. Het is het beste om gesulfateerde wonderolie te kopen. Deze variant is namelijk oplosbaar in water en kan daardoor de goede eigenschappen van micellair water versterken. Wonderolie is erg effectief en handig voor uitwendig gebruik. De olie is zelfs in staat het gezicht te reinigen van moeilijk te verwijderen make-up, zoals waterproof mascara.
Vitamine E. vitamine E-capsules te kopen bij de apotheek. Voor dit recept heb je slecht 20 druppels nodig.
5 ml essentiële rozenbottelolie.
Een glazen flesje van 150 ml. 

Je kunt het zelfs bewaren in een klein spuitflesje om het gebruik buiten de deur makkelijker te maken. Micellair water is simpelweg fantastisch!


Mijn advies is om micellair water te gebruiken zodat je niet 2 producten hoeft te gebruiken maar slechts 1 fles die alles doet. Ik ben tevreden met de micellair reinigingswater van de Action en zal meteen een hele voorraad kopen voordat ik een lege schap aantref in de Action.

Gebruik je zelf ook micellair water en/of je andere ervaringen of gebruik je een andere merk? Reageer door een reactie te plaatsen onder deze blogpost.

Groetjes,
Paula

DIY - Mijn verven en inkten stash

Zoals een enkelen van jullie weten maak ik ook mixedmedia canvassen. Met verschillende materialen flans ik een schilderij in mekaar die ik met inkstsprays, acrylverf of distressinkt afwerk. Welke soorten en merken ik gebruik lees je in deze blogpost.


Welke soorten verf gebruik ik?


Als ik bezig ben met een mixed media canvas neemt dit meestal 2 of 3 dagen in beslag. Ik begin met een lege canvas en vanzelf komen de ideeen. Mijn inspiratie haal ik uit de YouTube filmpjes van o.a. Gabrielle Pollacio, Keren Tamir, Angela Holt en nog andere scrapbook en mixed media professionals.

Ik kijk dan welke verf- of inktsoorten zij gebruiken en probeer dan te achterhalen of de producten in Nederland te krijgen zijn. Online is veel te verkrijgen via hobbyzaken of speciale verfhandels. Maar soms is het in Nederland te krijgen en ben ik genoodzaakt om verf of inkt te mengen of zelf te maken met voedingskleurstof. Als ik in Turkije ben dan ga ik voor de verf van Cadence. Er is een klein hobbywinkeltje in Fethiye die een groot assortiment heeft in verschillende soorten verf: krijtverf, glitterverf, acrylverf en olieverf.


Veel gebruikte merken


Ik begon met acrylverf van de Action, Xenos en Big Bazaar, maar ik merkte dat deze verf niet hetzelfde effect geeft dan de professionele verfsoorten. Sommigen veranderden van kleur waardoor mijn kunstwerk lelijker werd en dat is zonde van dagen aan werk. In Turkije kocht ik de acrylverf van Talens en Faber Castell in de veronderstelling dat dit een goed merk was. Maar helaas, ook deze bleef niet lang mooi. Ik kwam toevallig in Amstelveen langs een hobbyzaak en begon toen met de verf van Amsterdam. Deze verf was geweldig. Bleef lang in kleur en was zelfs zuinig in gebruik, in tegenstelling tot de verf van Action, Xenos en Big Bazaar.

Amsterdam Acrylverf


Een heel goed merk. Smeert goed uit en is zuinig in gebruik. De kleur blijft ook lang goed, ook al hangt je kunstwerk in de zon. Ik ben blij met dit merk.


De kleuren

Zwart, wit, blauwtinten en roodtinten tot geel en groen tot violet, etc.

















Inktsprays, distress inkt, distress paint



Een totaal ander soort verf en inkt zijn de distress producten. Distress wil eigenlijk zeggen dat wanneer het product in contact komt met water dat het vervaagt of verspreidt. Het geeft zo'n mooi effect op je kunstwerk waardoor je helemaal verslaaft raakt aan je kunstwerk.












Mijn werken met behulp van deze verven inktsprays






Misschien ben je zelf ook een mixed media artist of is je hobby mixed media canvassen maken? Laat dan een reactie achter met eventueel een foto van je werk achter onder deze blogpost.

Groetjes,
Paula