BEAUTY - Hoe kies je de juiste foundation

Hoe kies je eigenlijk de juiste kleur foundation? Nee, je kan niet zomaar een foundation kopen zonder dat de kleur aansluit op je eigen huidskleur. Ik zie soms vrouwen rondlopen die een te lichte foundation op hun huid smeren en dan als een geisha rondlopen. Of juist te donker...net alsof je terugkomt van vakantie. Dit is zo ontzettend lelijk. Ik laat jullie in een tutorial zien hoe ik mijn foundation kies en hoe ik het aanbreng. Helaas heb ik niet de juiste belichting maar gelukkig is mijn camera wel ontzettend sterk...(soms te scherp)

BE Creative Make-up

Voor deze tutorial heb ik gebruik gemaakt van de foundation van BE Creative Make-up die bij ICI Paris te koop is. Dit is een gangbare merk omdat een Ici Paris overal te vinden is. De donkerste kleuren die zij hebben zijn de kleuren 007, 008 en 009.



Mijn huidstint

Ik heb een gecombineerde huid met een gele ondertoon. Dus ik zocht naar een foundation die hierbij past. Sommige foundations hebben een rode ondertoon en dat zie je in de kleur 009. Als ik het op mijn huid zou smeren dan zou ik er als een indiaan uitzien...het tegenovergestelde van een geisha...


Zoals je kunt zien zijn de kleuren 008 en 009 veel te donker. De 007 sluit beter aan maar hij iets te geel. 

Voorbereiding

Zorg altijd dat je huid helemaal gereinigd is en doe eventueel na het reinigen een gezichtsmasker op je gezicht om het een boost te geven. Doe vervolgens je serum (optioneel), dagcrème en oogcrème op. Laat je huid rusten en doe vervolgens een primer (makeup basis) op. Laat je huid wederom rusten. Zo ik ben klaar voor de foundation.

Hoe pas je foundation toe

Ik maak altijd eerst gebruik van een foundationkwast waarmee ik de foundation over mijn hele gezicht smeer. Vervolgens pak ik een make-up spons en dep de foundation in mijn gezicht.


Zie hier de ene helft MET foundation en de andere helft ZONDER foundation. Zie je het verschil? Ik wel, ik zie het aan de sproeten. Links van mijn gezicht zie je geen sproeten meer.


Het volledige gezicht is nu met foundation bedekt en dit is het resultaat. Het is ook de bedoeling dat je huid in je nek niet verschilt van je gezicht. Ik poeder mijn gezicht af met een compacte poeder zodat de foundation de hele dag blijft zitten. Vergeet niet om onder de ogen goed te bedekken omdat anders de poeder in de lijnen en rimpels blijft zitten. De basis is gelegd en je kunt nu beginnen om kleur aan te brengen.

Ik hoop dat de tutorial duidelijk was. Voor een donkere huid is het soms zoeken naar de juiste foundation en naar de juiste kleur en daarnaast moet je het ook goed aanbrengen.

Laat gerust een inhoudelijke reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

BEAUTY - Een echt valentijnskado is chocolade maar dan in de vorm van een oogschaduwpallet

Tja, ik ben geen Valentijnsdag vierder maar de cadeautjes die nu in de winkels liggen vind ik wel interessant. Niet dat ik het ga kopen hoor maar wij vrouwen houden van snuffelen en zoeken naar nieuwe dingen. Ik ga geen review schrijven maar geef alleen advies of het geschikt is voor een donkere huid is of niet en of het inderdaad een lowbudget product is.


De I HEART MAKEUP pallet van Makeup Revolution is eigenlijk geen nieuw product want de meeste beautybloggers/-vloggers en YouTubers hebben hier al een review over geschreven. Sommigen schreven dat het een limited edition is maar niets is minder waar! In sommige Kruidvat-filialen hebben ze het nog achter in het magazijn. Het wordt niet goed verkocht is tegen mij gezegd. Ik heb ze voorgesteld om er een apart mandje voor te geven...maar goed...wie ben ik! 

Bij de Kruidvat hebben ze 2 varianten...pure melk en witte chocolade versie en daarnaast ruikt die iets, maar dan ook iets naar chocolade.

De verpakking

De verpakking is geweldig. Ik zou er zo een hap van willen nemen maar ...uhhh...doe maar niet! Volgens de kenners is deze pallet een dupe (namaak) van de Too Faced. Ik kan geen dure make-up kopen dus ik heb het ook niet maar ik ben al blij met de I Heart Makeup die ik gekregen heb. De Too Faced Chocolate Bar kost rond de € 44,= en de I Heart Makeup kost plusminus € 8,=
Foto: Sephora.com

Geschikt voor een donkere huid?

Absoluut. Deze palette is heel goed nagemaakt. Ik heb de palette van Too Faced in het echt gezien en de kleuren zijn inderdaad prachtig maar iets lichter ten opzichte van de I Heart Makeup. En ik moet zeggen dat de palette beter bij een lichtere huid werkt dan bij ons die een donkere huid hebben. Ik heb een donkere huid en kan niet teveel roze op mijn oogleden hebben want dan ziet het er assig uit. Daarom heeft de palette van I Heart Makeup mijn voorkeur want het is toch iets donkerder dan de Too Faced. Daarnaast is de pigmentatie heel goed. Ik ga geen swatches laten zien omdat mijn huid donker op de foto overkomt dan in werkelijkheid.


Lowbudget?

Alles beneden de € 10,= is voor mij lowbudget. Prijs beoordelen op kwaliteit: dan zeg ik GOED!

Is het een Valentijswaardig product?

Absoluut. Dus mannelijke lezers...voordat je een cadeautje gaat kopen voor je vriendin of partner....check eerst haar makeupladen en dan pas naar de winkel rennen!!



BEAUTY - Is de W7 Banana Dreams losse poeder echt zo geweldig?

De gele poeder in de beautywereld word door bijna elke beautylover, makeupartist of drogist aangeraden. Maar niet elke gele poeder heeft dezelfde werking en kleur. Ik heb een test gedaan met de W7 Banana Dreams Loose powder

Uitstraling

Op een plaatje vond ik de verpakking aantrekkelijk en chique uitzien. Als je bijvoorbeeld op de webshop van Beauty 88 kijkt dan ziet de poeder er behoorlijk geel uit. In het echt valt het best wel tegen. Qua uiterlijk zit er geen verschil met de andere losse poeders die ik thuis ook heb. Ze zitten allemaal in een rond doosje en als je de dop eraf haalt zitten er gaten in de 2e deksel. 

Kleur

Ik kon meteen zien dat deze poeder niet echt geel is, nee het neigt meer naar het oranje. Ik heb de gele poeders van Sacha Cosmetics en Eyes Lips Face, maar die zijn veel en veel geler dan de W7. Dus qua kleur vind ik het wat minder. De websites die dit product verkopen hebben, denk ik, de kleur aangepast waardoor de poeder geler lijkt. Niets is minder waar.


Hoe verhoud het zich op de huid?

Omdat het niet echt geel is en omdat de poeder meer oranje naar wit is, raad ik deze poeder af voor de donkere huid. Bij mij slaat die wit af en dat vind ik niet mooi voor bij een donkere huid.

Conclusie

Voor een lichte huid is deze poeder uitermate geschikt maar voor een donkere huid raad ik het af omdat wanneer je foto's met flits maakt, dan krijg je een witte waas onder je ogen...de zogenaamde clown effect.

Voor de rest vind ik W7 een prima merk en behoorlijk lowbudget maar dan zou ik voor de prijs de gele losse poeder van Eyes Lips Face aanraden. Die is echt geel en komt ook op een donkere huid beter tot z'n recht.

Groet Paula

Help...mijn ovenrekken stralen weer

Goedemorgen zonder zorgen!! Ja, echt wel zonder zorgen want ik had een probleem dat ik mijn ovenrekken niet schoon kreeg. Ik probeerde allerlei schoonmaakmiddelen maar het hielp niet. Dus ben ik op YouTube gaan kijken wat anderen hebben gedaan en ik heb een experiment uitgevoerd!! Ik moet er wel bij zeggen dat ik het experiment zo interessant vind dat ik de ovenrekken extra vies heb laten worden zodat ik het resultaat ook kan bewijzen.


Experiment

Het experiment was om je vieze vette ovenrekken weer stralend schoon en blinkend te krijgen door ze een nacht in een vuilniszak te stoppen met een bakje ammoniak. 

Ik heb de werkingstijd gerekt door er een hele dag van te maken. Ik raad je aan om dit te doen als je jouw oven de hele dag niet gaat gebruiken EN laat de zak buiten staan. Ik heb ze op zondagochtend de ovenrekken en bakblik in een grote vuilniszak gestopt samen met een bakje ammoniak en buiten op balkon gezet (en het stormde ook nog eens) en op maandagochtend eruit gehaald en schoongemaakt.

Op maandagochtend heb ik de vuilniszak buiten op balkon opengemaakt. Je ruikt de sterke vieze geur van ammoniak en ik was blij dat ik het buiten heb gedaan want die geur is verschrikkelijk. Maar ik heb natuurlijk een handdoek voor mijn neus gehouden want ik wist hoe die ammoniakgassen zijn. Door die gassen worden de vetten week en zacht waardoor het makkelijker is om schoon te maken. En nu naar de keuken om te checken of het inderdaad helpt.



Welke (schuur)spons gebruik je?

In het filmpje gebruikte de vrouw een schuurspons met roze zeep erin maar die had ik niet in huis dus gebruikte ik een oude schuurspons en deed hier afwasmiddel op. Ik begon met boenen en zag meteen resultaat. Alle vet ging eraf en de stangetjes zagen meteen als nieuw.



Ovenrek


Na goed boenen en de moeilijke plekken met een oude tandenborstel te hebben bewerkt, moet ik zeggen dat het experiment is gelukt. Kijk maar naar het verschil.
  

Bakblik


 

Gietijzeren pannendragen

I am happy want ik heb weer een schone vetvrije oven en de ovenrekken blinken weer en nu aan de slag met de pannendragers.

Op die zondagochtend had ik ook de gietijzeren pannendragers met een pasta van baking soda en lauw water ingesmeerd en ook op de maandagochtend schoongemaakt. Natuurlijk weer blinken en helder.



Zo, ik kan weer zeggen dat alles blinkt en schoon is. Dagelijks goed onderhouden scheelt een hoop werk. Dus altijd na gebruik van gasfournuis en oven meteen de boel schoonmaken. Vet blijft altijd een probleem maar beter voorkomen dan genezen.

Heb je andere tips om de ovenrekken, bakblik en oven schoon te maken? Reageer dan onder deze blogpost!

Groetjes Paula

FOOD - Nasi kuning uit de rijstkoker

Ik wil elke dag lekker eten voor weinig geld. De Indonesische keuken is niet altijd lowbudget en dat komt voornamelijk door de kruiden en specerijen die je in een gerecht moet gebruiken. Daarom heb ik altijd een grote voorraad aan kruiden en specerijen in mijn voorraadkast en diepvries. Een feestmaaltijd is nooit compleet zonder Nasi Kuning (Gele Rijst). Ik beschrijf een recept die heel snel en makkelijk te bereiden is.

Als ik het recept van de traditionele wijze van bereiden van de Nasi Kuning ga beschrijven dan is dit veel te veel werk en vooral als je het nog nooit hebt gemaakt. Er zijn diverse manieren om Nasi Kuning te maken maar het belangrijkste is, is dat je pandanrijst gebruikt en liever met lange korrel. Smaken verschillen per persoon maar eigenlijk doe ik altijd een klein snufje vanillesuiker en daun djeruk perut (citroenblad) erbij maar iedereen doet het op zijn eigen manier. Daarom een plane recept met alleen de bladeren van de pandangplant.

Benodigheden 

Dit recept is gebaseerd op een rijstkoker van 2,2 liter. Heb je een kleine rijstkoker dan pas je de ingrediënten aan door bijvoorbeeld alles door de helft te nemen.

1 kilo pandanrijst (lange korrel)
2 bladeren daun pandan (bij de toko of chinese groothandel te halen: pandangblad)
500 ml. kokosmelk (Kara of Aroy, ook bij de toko te verkrijgen)
snufje zout
2 theelepels kunjit (geelwortel)
Plusminus 250 ml tot 500 ml water (afhankelijk hoe groot je rijstkoker is)

Bereiding:

Was de rijst totdat het water helemaal helder is

Voeg de kokosmelk hieraan toe

Voeg de daun pandang bij

Doe een snufje zout erbij


Doe de kunjit erbij


Alles goed mengen tot 1 geheel

Voeg nu het water toe beetje bij beetje en roer goed. Check of je voldoende water hebt door met je wijsvinger in het mengsel te gaan en dat het onder water staat tot anderhalve vingerkootje. Wacht, misschien ingewikkeld omschreven maar ik laat je een foto zien.

Doe de deksel op de cooker en zet deze aan. Wanneer de rijst klaar is springt het knopje vanzelf over op "warm".




Joehoe de gele rijst is klaar. Nu nog even de rijst losmaken met de bijbehorende rijstlepel en dan nog even 10 minuten laten staan. Na de 10 minuten kan je het gerecht gaan gebruiken.


Nasi Kuning is een onderdeel van de rijsttafel dus als je mijn vorige blogposten hebt gelezen of gevolgd, dan kan je hierbij de kipsate, satesaus, de atjar ketimoen en eventueel een wokgerecht bij eten.

Ik zeg Selamat Maken, Eet Smakelijk, Bon Appetit, Afiyet Olsun

Ga je dit gerecht ook uitproberen? Laat een reactie achter als je het hebt gemaakt!

Groetjes Paula

MUZIEK: mijn muziek op zondag

Jahaaa, ik ben weer in een muziek stemming. Op deze zondag ff naar oude nummers luisteren. Terug naar de jaren 70 en 80. Terug naar jeugdherinneringen en gebeurtenissen die leuk waren of juist niet leuk waren. Geweldige tijden gehad en het swingt nog steeds de pan uit of het raakt juist je diepste ziel. Ik hou van muziek maar ik denk niet dat ik de enige ben! Vroeger zong ik nog in verschillende coverbands maar tegenwoordig zit de zin en lust er niet meer in, de passie zit er nog wel in. Zanglessen gehad en cd's ingezongen dus een hele leuke ervaring. Maar goed, je weet nooit dat ik toch nog tijd en zin heb om te zingen. Komt allemaal nog wel.
Bron foto: Pinterest


Azymuth - Dear Limmertz

Dit nummer ben ik helemaal fan van. Een instrumentale nummer maar hij swingt gewoon lekker. Lekkere baspartijen en de beat is superstrak. I love this song. Tijdens het opruimen laat ik dit nummer heel vaak spelen. Playlist op Itunes doet wonderen.

Oliver Cheatham - Get down Saterday Night

Vroeger, ik lijk wel een oud wijf, ja vroeger gingen we elk weekend stappen in de vele discotheken van Almelo, Hengelo en Enschede. Op de fiets, auto of met de trein. Als je dit nummer hoorde dan was het meteen volle dansvloer. De gitarist speelt zijn partijen soepel en da groove doing the rest. Ik hou wel van die ouwe disco. Je kunt gewoon niet stilzitten.


George Benson - Breezin

Ook weer een nummer die je gewoon kunt opzetten. Stel je even voor dat je op de bank zit voor het raam en dat je uitkijkt op een mooie kalme blauwe zee, fantastisch toch? Dagdromen mag van mij....maar niet te lang...


Diana Ross - Sorry doesn't always make it right

The lady of the soul. The lady of all ladies. Miss Ross is een goede zangeres, een goede entertainer. Met dit nummer vertelt ze een verhaal die helemaal tot diep in je hart gaat...tenminste...bij mij.


Eva Cassidy - Songbird

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde was bij een begrafenis. Mijn tranen biggelden constant tot aan het eind van het liedje. Wat een mooi nummer. De gitarist doet z'n werk goed en haar stem past er helemaal bij. De hoge tonen die ze eruit gooit. Dit nummer kan je naar een andere dimensie brengen.


Maria Muldaur - Sweet Harmony

Ik heb 6 zusters waarvan 5 ouder zijn dan mij waardoor er verschillende soorten en genres muziek bij ons werden gedraaid. Tussen de jongste en de oudste zit een leeftijdsverschil van plusminus 13 jaar dus dan weet je al dat door die leeftijdsverschil er ook een verandering van muziek is in de loop der jaren. 1 van mijn oudere zusters (10 jaar ouder) nam een keer dit nummer mee naar huis. Het werd elke dag gedraaid bij ons thuis met het gevolg dat ik de woorden helemaal uit m'n hoofd kende (nu niet meer hoor). Super easy listening muziek is.


Dit waren mijn nummers om te luisteren tijdens een lazy sunday. Ik denk dat de meesten van jullie jonger (misschien veel jonger) dan mij zijn en een andere voorkeur aan muziek hebben, maar dit komt echt door de verandering binnen de muziek.

Groetjes Paula