Wat mogen en kunnen we tegenwoordig niet meer eten?

Je hoort en leest het steeds vaker en vaker op tv, radio en krant. Ons vlees, kip en vlees is aangetast door chemische troep of besmet door een bacterie of virus en is zelfs kankerverwekkend. Wat kunnen we vandaag de dag nog eten? Vegetarisch? Ja, maar moet wel onbespoten zijn! En wat als het al bespoten is? Tja, jammer dan...dan heb je pech.


VLEES

Volgens de Wereld Kanker Onderzoek Fonds moet je minder rood vlees eten (zoals varkens- en rundvlees) en liever geen bewerkt vlees (zoals ham, spek of salami). Gelukkig eet ik dit ook niet omdat ik een allergische reactie krijg op varkensvlees.Als je niet veel te besteden hebt en je bent gebonden aan een supermarkt of een buurtslager dan is het niet zo makkelijk...je moet het goedkoopste wel kopen. Je koopt bij de supermarkt vlees die in de aanbieding komt of ze zijn afgeprijsd omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is. Karbonade kan je heel goedkoop halen. Maar nu zijn er verhalen dat men vlees meer dan 3 maanden in de vriezer heeft ingekocht en vervolgens ontdooid om in de schappen van de supermarkt te stoppen. Klopt dit? Mocht dit kloppen dan weet ik nu niet meer wat ik moet gaan eten. Dus tegenwoordig is er helaas geen vers vlees? De reclamemakers moeten hier wel op inspelen.

Worst is de thema van de dag. Je moet het vooral niet kopen en eten omdat dit kankerverwekkend is. Het maakt niet of het van varkens-, rund- of lamsvlees gemaakt is? Jahaaa...want ook lamsvlees schijnt kankerverwekkend te zijn. Dan heb je rundvlees die enige tijd geleden ook in opspraak kwam omdat de "gekke koeienziekte" heerste.


Kip kwam ook nog eens in opspraak omdat kippen met diverse ziekten in aanraking komen. Denk bijvoorbeeld aan de vogelgriep. Opeens was het er en opeens was het weg maar het heerst misschien nog in kleine getalen wereldwijd.


Lamsvlees schijnt ook kankerverwekkend te zijn. Dus geen shoarma meer en geen pitabrood meer want daar zitten weer teveel suikers in...zegt men.



E-nummers

Ja, waar staan ze voor? Volgens de Voedingscentrum zijn E-nummers of toevoegingen, stoffen die toegevoegd worden om voedingsmiddelen te verbeteren. Voorbeelden zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Dus je gaat de supermarkt in en checkt op elke verpakking of er teveel E-nummers in voedingsmiddelen zitten. Jeemig...ze zitten overal in!! Wat nu? 

Als je kijkt op de website van de Voedingscentrum dan staat er een lijst van toevoegingen en E-nummers waar je hoofdpijn van krijgt. Ik weet het niet meer. Ik eet gewoon alles behalve varkensvlees of voedingsmiddelen waar varkensproducten worden gebruikt. Maar niets is minder waar want overal zitten producten van de varken in. Neem bijvoorbeeld koffie uit de koffieautomaten (Senseo, Dolce Gusto, Nespresso). Ooit op gelet dat er een dikke schuimlaag of crèmige substantie op de bovenlaag van je koffie komt? Hier heeft men varkensvet voor gebruikt. Ja check maar op internet. Varkensvet in snoep...gelatine...zit hier ook in.

Conclusie

Overal heeft men middelen nodig om voedingsmiddelen aantrekkelijker te maken of smakelijker te maken. Alles wat je eet of drinkt zitten vol met bacterien, virussen, chemische toevoegingen, etc. etc. Zolang je leeft eet je waar je happy van wordt en men zegt....Geniet van het leven want het duurt maar even! Ik sta helemaal achter deze slogan en laat me niet gek maken door de media. Ik let op m'n eten op mijn manier, eet 3 x daags een maaltijd en drink voldoende. Als het tijd is om te gaan dan gaan we toch, want wie zegt dat ik morgen niet onder een trein, auto of fiets kom? 

Sample Sales via Stockverkopen.nl

Ik heb me geabonneerd op stockverkopen.nl en krijg dus geregeld e-mails binnen waar de sample sales plaatsvinden en wanneer. Snuffel gerust rond want door al die sample sales ben ik aan mijn garderobe gekomen...en soms voor 50% tot 70% korting.

Onderstaande sample sales zijn nieuw aangekondigd:


Sample Sales :

FOTOBowls and Dishes Magazijnverkoop : Koop hier je culinaire Sinterklaas en Kerstcadeau's! Verkoop van samples en B-keuze artikelen. O.a. kookboeken, aardewerk, olijfhout, olijfolie, bakproducten ... (Berkel-Enschot - Noord-Brabant)


FOTOMagazijnverkoop Heerenstraat & Uppark : Op vrijdag 13 november en zaterdag 14 november vindt de magazijnverkoop van Heerenstraat en Schoenenboetiek Uppark plaats. Dameskleding en - schoenen met ... (Horst - Limburg)


FOTOHanded By sample sale : Monstersale van manden en tassen van Handed By. (IJsselstein - Utrecht)






Een tip is ook om je te abonneren op Fashiondays. Een heel weekend vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag opent de World Fashion Centre zijn deuren voor particulieren. Je kunt daar kleding, jassen, tassen, schoenen en sieraden kopen voor bijna het inkoopsprijs. De moeite waard. Fashiondays wordt 2 keer per jaar gehouden. Neem wel een trolley mee want je gaat shoppen als een gek want de prijzen zijn behoorlijk laag.

Ken je nog meer sites waar sample sales worden aangekondigd, laat het me weten door een reactie achter te laten.

BUDGET BRAND/MERK CATRICE VAN DE KRUIDVAT

Hallo lezers, vandaag gaan we het over make-up hebben, enwel over de low budget merk Catrice die oorspronkelijk uit Duitsland komt maar bij de Kruidvat in de winkel en online verkrijgbaar is. Vandaag mijn assortiment van Catrice aankopen die ik voornamelijk bij de Kruidvat heb gehaald of in Spanje of Turkije heb gescoord.







CATRICE

Sinds ik Catrice heb ontdekt ben ik helemaal verliefd geworden op het merk. Voornamelijk omdat ze mooie kleuren en goeie producten hebben voor de low budget publiek. Als je niet veel te besteden hebt omdat je leeft van bijvoorbeeld een uitkering, maar je wilt er altijd wel mooi en goed verzorgd uitzien dan is mijn tip om niet elke week of elke dag een lading te kopen, maar 1 keer per maand een product aan te schaffen. Dit scheelt in kosten en je stash wordt toch nog gevuld.

Ik heb op YouTube gecheckt of er een Nederlandse "one brand tutorial" is gemaakt voor dit merk maar helaas, voornamelijk Duitse of Amerikaanse beautybloggers! Helaas heb ik geen moderne camera die mooie beelden maakt want anders was ik daarmee aan de slag gegaan. Misschien komt dat nog.

PRIMER, FOUNDATION, CONCEALER EN GEZICHTSPOEDERS

De primers van Catrice gebruik ik omdat deze niet kleur gebonden zijn. Zoals eerder aangegeven kan ik geen foundation kopen die gebaseerd zijn op mijn huidskleur. Daarom kon ik van Catrice de foundation en gekleurde gezichtspoeder niet gebruiken. De camouflage cream concealer is een ander verhaal want de kleur "025 Rosy Sand" (er schijnt een kleur 030 te zijn maar die kan ik nergens vinden) gebruik ik als een zogenaamde highlighter of brightner onder het oog. Je ziet wel een behoorlijk tintenverschil maar dit kan bijgekleurd worden door een andere concealer of poeder overheen te gebruiken. Goed product de concealer omdat deze qua dekking te vergelijken is met de M.A.C. studio sculpt concealer. Dus een goed product. Voor wat betreft de poeders kan ik alleen de transparante en losse poeder van Catrice gebruiken. Behoorlijk goed product voor het geld.




OOGPOTLODEN, EYELINERS, MASCARA, WENKBRAUWGEL

De oogproducten zijn naar mijn gevoel helemaal ok. Ik gebruik ze dagelijks en heb geen allergische reacties of producten die na een paar uur vervagen. Ik ben helemaal verliefd op de wenkbrauwenkit. De mascara's heb ik een klein beetje problemen mee aangezien ze superdun zijn en na 3 lagen moet je er nog een extra laag erbij doen. Doen ze hun werk? Ik zeg 50%. Als je het potje Waterproof Gel Eyeliner kan vinden in de winkels dan zeg ik doen! Dit product is zo goed! Hij blijft na 8 uur nog steeds op je huid. Super product.















OOGSCHADUWPALLET

Ik ben geen type voor losse oogschaduwdoosjes (de zogenaamde solo's). Ik ben van mening dat wanneer je een pallet koopt, dat het dan wel genoeg zal zijn. Wat moet je met zoveel oogschaduw terwijl je met een aantal palletten veel kan doen. Zorg gewoon dat je verschillende kleuren palletten hebt en je voorraad is compleet. Een samengestelde pallet is natuurlijk ideaal maar dit verkopen ze niet bij Catrice. Jammer natuurlijk maar hierdoor ben je wel genoodzaakt om de oogschaduw te gebruiken die het pallet heeft. Voor mij niet belangrijk.
Voor mij alleen de Absolute NUDE en ROSE. Is genoeg voor mij omdat ik nog andere palletten in huis heb. Oogschaduw is qua product goed. Niet slecht maar ook niet uitstekend. Goeie aankoop voor de prijs.






HIGHLIGHTER AND BRIGHTNER


Ik ben al een tijdje op zoek naar een highlighter in een doosje van Catrice maar kan het maar niet vinden in de winkels. Dus iemand die mij een tip kan geven...altijd welkom! Op de foto hieronder zie je de Catrice Made To Stay highlighter pen. Een soort stift met heel veel roze glans. Gebruik er maar een beetje van want teveel roze op mijn donkere huidskleur maakt mijn gezicht grauw. Catrice Eyebrow lifter hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis maar ik gebruik het juist onder mijn wenkbrauw. Geeft een frisse blik. De Catrice Made to Stay Inside Eye is een oogpotlood die zo zacht en goed uitsmeert en je ogen groter maken. Ook voor dit product geldt...niet teveel smeren op je waterlijn want het staat niet natuurlijk voor een donker getinte huid.





BLUSH

Ik moet zeggen dat niet alle blush kleuren bij mijn huidtint passen. Ze vallen grauw uit en sommige kleuren zie je niet na 1 laag. Je moet de blush goed opbouwen voordat je resultaat ziet.


NIEUWSTE AANWINST

Is de Limited Edition FALLosophy: Gradation Powder Blush - C01 Fading into Dawn.
Dit is de enigste blush die goed gepigmenteerd is en mooi op mijn wangen te zien is. Goeie aanwinst. Een mooie chique verpakking moet ik zeggen. 








CONCLUSIE

Ik blijf proberen om producten van Catrice te kopen alhoewel ik merk dat ze steeds duurder worden of ze waren al duurder dan Essence. Qua kwaliteit is Catrice wel goed behalve de mascara's dan. Daarnaast vind ik het jammer dat Catrice geen producten heeft gemaakt voor de donkere huid. Met een hoofdvestiging in Duitsland (waar eveneens een multiculturele samenleving is) zou je toch zeggen dat de makers en bedenkers in het kader van "marktuitbreiding" ook aan de donkere huid hebben gedacht. Jammer...dan gaan we dus alleen voor de kleurtjes en niet voor de basisproducten.

Hoop dat je wat hebt aan bovenstaande informatie en laat vooral een reactie achter wat jij en welke kleuren jij gebruikt.

Groetjes Paula

Alle producten heb ik zelf gekocht en is niet gesponsord.

Kolak Labu: Pompoen met kokosmelk - een Indonesische dessert

Hou je van de Indonesische keuken? Heb je ooit Kolak Labu gegeten? Een zoete pompoengerecht met kokos die als dessert wordt gegeten. Ja, ook in de Indonesische keuken wordt de pompoen gebruikt, alleen met andere ingrediënten dan wat men in Nederland gewend is namelijk kokosmelk. In een foto-tutorial laat ik je zien hoe je het moet klaarmaken.

WAT HEB JE NODIG

1 pompoen van ongeveer 500 gram die je in blokjes hebt gesneden
400 dl. gekookt water + 100 dl. kokosmelk uit een pak die je samen kookt
HET VOCHT MOET IN TOTAAL EEN HALVE LITER ZIJN
1 fijngesneden blok Javaanse suiker (gula jawa bij de toko te krijgen) die je in het kokosvocht laat smelten in een pannetje op het vuur.
3 pandang bladeren (daun pandang bij de toko te krijgen) die je samengeknoopt en vervolgens in het vloeistof toevoegt
een halve theelepel zout

BEREIDINGSWIJZE



































Mocht je toch niet uitkomen met het recept, dan verzoek ik je om een reactie achter te laten want dan help ik je verder.

De kolak labu eet ik bij voorkeur zo warm mogelijk maar je kan het ook koud eten.
Ik zeg eet smakelijk / selamat makan


Groetjes Paula

Een maand geblogt....

Jippie, nu al een maand aan het bloggen. Wat was het moeilijk zeg. Ik ben gewoon ergens begonnen en vind het nu hartstikke leuk. Mijn instelling was om per 1 oktober te beginnen en dagelijks aan mijn blog te werken. Op 1 dag 5 artikelen schrijven en dan zoeken naar andere onderwerpen.


Eerste aanzet

En eigenlijk begon mijn hele creatieve "mood" met een foto op canvas te maken. Ik wilde een foto op canvas of hout hebben en wilde deze bestellen bij 1 of andere webshop. Veel te duur met alle kosten erbij dus zocht ik uit of ik het zelf kon maken. Is niet goed gelukt...maar ik had een foto...maar ik wilde het gaan perfectioneren en ging toen op internet googlen. Wat een tips and tricks die ik allemaal tegenkwam.

Planningen

Er zijn momenten dat ik op 1 dag 5 artikels heb geschreven, de foto's maakte en vervolgens inplande zodat ik vooruit kon werken, maar er waren ook momenten dat ik helemaal geen inspiratie had en lamlendig op de bank lag en steeds maar zat na te denken waarover ik wilde gaan schrijven...

Inspiratie

Ik loop met 2 notitieboekjes in mijn tas om allerlei dingen op te schrijven als ik onderweg ben of ergens op visite ben of waar ik dan ook ben. Overal schrijf ik wat op en bij thuiskomst verwerk ik het meteen op mijn laptop.

Foto's

In het begin met een gewone fotocamera gewerkt maar ik zag al dat de foto's niet naar mijn wens waren en gelukkig had ik een hele lieve nicht (dank Martha) die haar Canon aan mij wilde uitlenen. En ik kan alleen maar zeggen dat ik verliefd ben op het apparaat. Ik wil ook zo graag eentje hebben die de prachtigste en mooiste foto's maakt en ontzettend scherp is, maar ik weet ook dat ze stervens duur zijn. Dus heel veel geduld en proberen te sparen en de rest komt wel.

Tegenslagen

Er zijn nog een aantal kinderziektes waaraan ik nog moet werken en ik moet nog steeds het systeem leren kennen en doorspitten wat ik allemaal verkeerd doe, maar ik kom er wel!!

Social Media

Je kan me volgen via Social Media en je kan je aanmelden om mailalert te ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost uitkomt. Daarnaast ben ik bezig met een YouTube kanaal maar eerst moet er een goeie filmcamera komen en dan pas vloggen. Will be continued.

Op naar de volgende maand met heel veel verrassingen en natuurlijk...ik bedoel...maar vooral op naar mijn verjaardag!!

Dank alvast voor het lezen van mijn blogpagina. 

Decoratiemateriaal voor je mixed media canvas

Mixed media canvas maken betekent ook dat je de embellishment/decoratie erbij moet zoeken. Ik ben in mijn hobbykast gaan kijken wat er op mijn canvas geplakt kan worden om er een mooi resultaat van te maken. De naam MIXED MEDIA zegt het al...Je kan in principe alles gebruiken. Kijk met me mee wat er allemaal in mijn hobbyvoorraad te gebruiken valt.


METAAL

KRALEN EN PAILLETES


HOUT EN HARDBOARD


STOF, KANT en PAPIER


BLOEMEN EN DIEREN


















LETTERS & CIJFERS



VOOR DE KERST


LIEF EN NATUURLIJK



TIP

Als je een crafter, scrapbooker, mixed media-fanaat bent, dan gooi je bijna niets weg. Een lege fles, een knoop, oude muntjes, etc. etc. bewaar je om later te gebruiken in je mixed media projecten. Zelfs bubbeltjes plastic bewaar ik om mijn canvas mee te decoreren of mee te stempelen.

Met bovenstaande producten probeer ik een combinatie te maken die gericht is op Herfst of Winter of Kerst. Ik moet alles nog op de canvas neerleggen en dan komt de inspiratie vanzelf.

Probeer zelf ook van alles bij elkaar te zoeken en laat ondertussen je canvas heel goed drogen. We gaan straks lijmen en plakken en afwerken. Hoe kleiner de canvas hoe minder materiaal je nodig hebt.

Succes met het uitzoeken of shoppen.

Waar te koop?
- Action
- Big Bazaar
- Xenos
- Pipoos
- Boekenvoordeel
- Kruidvat
- Dappermarkt (voor stoffen en knopen)

Doe jij ook aan mixed media en heb je nog meer tips voor mij? Laat een reactie achter.

Groetjes Paula
Alle artikelen zijn zelf gekocht en niet gesponsord.

Thuis een keratinebehandeling voor je handen: Pronail Express Manikür Seti

Hi lezers, een tijdje geleden ging ik naar Turkije en zag in de supermarkt MIGROS een pakketje met de naam ProNail Express Manikur Seti. Keratinli Manikur Mucizesi. Het enige wat ik er een klein beetje bij op kon maken was dat het hoogst waarschijnlijk een keratinebehandeling is voor je handen. Gewoon gekocht en nu eerst voorbereiden door het filmpje op YouTube te kijken. 




De foto-tutorial zal ik zo snel mogelijk maken en op mijn blogpagina zetten.

Ken jij ook een nederlands merk die dit soort pakketjes verkoopt? Laat het mij weten in een reactie onderaan de blogpost.

Groetjes Paula

1e deel Foto-tutorial Mixed Media Canvas

Goodmorning, ik hou van mixed media canvassen maken en laat jullie daarom in een foto-tutorial zien hoe ik de basis maak zoals ik het geleerd heb. Ik moet zeggen dat het maken van een mixed media canvas niet altijd goedkoop is, maar in het begin gebruikte ik alle spullen van de Action, maar met de jaren ben ik beetje bij beetje heb ik merken gekocht die in de scrap- en mixedmediawereld bekend is. Stapsgewijs de foto's volgen en je komt er wel.

Werkwijze
Canvas met gesso insmeren, het geknipte blokken papier op de canvas plakken, verdunde gesso met water overheen verfen, 1 nacht laten drogen en klaar is de basis





 



 









 

















Er komt een vervolgtutorial waarin we aan de slag gaan met het decoreren van de gemaakte basis.