Vliegticket naar Turkije

Ik heb plannen om even een paar dagen naar Turkije te gaan maar heb geen zin om een pakketreis te boeken. Ik weet dat er heel veel sites zijn waar je goedkope reisjes en vliegtickets kan vinden. Ik zoek op 3 sites vliegtickets naar Antalya. 


1. http://www.vliegennaar.nl

Hoe werkt het?Je vult in het zoekscherm de plaatsnaam in en het systeem zoekt naar de goedkoopste aanbieders. Let wel op: ze werken maar met bepaalde aanbieders en ze zoeken de goedkoopste tickets maar misschien niet voor de periode die jij hebt gekozen. Mocht je alleen in een bepaalde periode willen vliegen dan ga je naar het tabblad ZOEK OP DATUM. Bij het aanklikken van een maatschappij, word je doorverwezen naar de website van de aanbieder.






2. www.ticketvoordeel.nl: 

Hoe werkt het. We gaan wederom op zoek naar een enkele vliegticket vanaf Amsterdam naar Antalya. Datum voeren we in en klik "zoek Directe en Overstap Vluchten". Systeem gaat nu zoeken. 

Er verschijnt nu een tabel met verschillende data, verschillende vliegvaartmaatschappijen en verschillende prijzen. Daarnaast informeren zij of de ruimbagage gratis (0 kg) is of niet. De bedragen zijn de prijzen voor de stoelen en bij het afrekenen zal je het werkelijke totaalbedrag pas zien.



3. www.triptime.nl: 

Op Triptime laat men meer informatie zien qua prijs en of het ochtend-, middag- of avondvlucht is. Informatie ruimbagage vind je als je het koffertje aanklikt.















Na deze 3 sites te hebben bekeken zie ik dat je vandaag 10 oktober voor 69 euro naar Antalya kan gaan. Snel boeken met telebankieren of creditcard en je kunt vanmiddag vertrekken.

Mocht jij nog andere sites weten waar ze goedkope vliegtickets verkopen, laat het me weten door middel van een reactie te plaatsen.


Groetjes Paula


Deze blogpost is niet gesponsord.

Shopping in Cartagena, regio Murcia, Spanje

Vandaag nog een korte impressie van de stad Cartagena in Spanje. Een stad gelegen aan de Costa Calida (de warme kust). Gebouwd op 7 heuvels met 3000 jaar geschiedenis. In het centrum zag je de oude stadsmuren. Bovenop
de muren werden stadsparken of parkeergarages gebouwd zodat je vanaf hier een mooi uitzicht had over het centrum en de haven.

Via de A7 reden we van Torrevieja naar Cartagena en kwamen aan bij dit mooie fontein. Een oude stadsmuur siert het centrum.


We parkeerden de auto aan de Plaza Juan XXIII en hadden dus meteen een herkenningspunt mochten we verdwaald raken. Het plein was zeer druk met ouderen die op een bankje zaten en aan het kletsen waren over het weer en de toestanden in Spanje, de kinderen die heen en weer renden of een balletje aan het trappen waren, de vrouwen die zeer goedgekleed de stad inliepen en met hun iphone 6 in de hand aan het bellen waren.


Het was nog geen 12 uur en de winkels waren nog open en op straat was het een drukte van jewelste maar dit veranderde na een paar uur want siësta tijd was aangebroken.


Lopend door het centrum zag je veel historische gebouwen. Ik hou hier wel van want je proeft dan de sfeer van vroeger. Je waant je dan in een andere tijd en fantaseert hoe de mensen hier vroeger door de straten liepen. In de meeste gebouwen in het centrum zijn winkels gevestigd. Cartagena centrum bestaat uit allerlei kleine steegjes waar voornamelijk winkels gevestigd zijn of restaurants en bars. Een zeer gezellige stad. Van de ene plein kwam je weer op een andere plein.







Als make-up liefhebber zag ik een zeer bekende naam op een gevel staan...

Ik voelde me net een klein kind die een snoepwinkel binnenging. Met mijn fotocamera in de hand ging ik het walhala naar binnen. Pfff....Ik heb me weten in te houden want er werden zoveel merken verkocht waardoor ik het echt niet meer wist... Dus ik had besloten om helemaal niets te kopen en alleen foto's te maken. Dat is ook het beste voor mijn portemonnee.































Heel snel doorlopen en genieten van alle historische gebouwen en de vele winkeltjes die ook in de zijsteegjes te vinden zijn. Om het verhaal kort te maken: we hebben urenlang naar een kasteel gezocht maar achteraf bleek dat het midden in het centrum op een heuvel stond. De Universiteit van Cartagena bevond zich midden in het centrum in een zeer modern gebouw tussen alle oude gebouwen in.


Ben je ook ooit eerder in Cartagena geweest, dan zou ik graag willen weten wat jij het mooiste en leukste vond van deze stad.

Groetjes Paula

Impressie Torrevieja Spanje, regio Alicante

Hoi lezers, iedereen is wel eens op vakantie geweest in Spanje. Ik ook maar ik was nog nooit naar Torrevieja geweest en in de maand September ben ik daar op vakantie geweest. Lekker 10 dagen weggeweest en ik heb d'r absoluut geen spijt van gehad. Ga met me mee naar Torrevieja naar een appartement met zwembad achter het huis.







Torrevieja een kleine badplaats tussen 2 zoutmeren en een half uurtje met de auto vanaf Alicante. Wij verbleven daar in het huis van mijn nicht en haar man. Een vlucht van 2 uur vanuit Amsterdam. We hadden een auto tot onze beschikking en elke dag hebben we gewandeld maar ook met de auto op stap gegaan.

HABANERAS (Centro Commercial Habaneras Torrevieja)

Een shoppingmall met een diversiteit aan winkels zoals Zara Home, H&M, C&A, Bershka, Springfield, Gerry Weber, en nog veel meer andere winkels en restaurants.
Op de bovenste verdieping kon je genieten op de diverse terrassen van de heerlijke koffie en de goedkope maaltijden of broodjes die zij daar verkochten.



LA ZENIA BOULEVARD (Centro Commercial Zenia Boulevard)

Iets buiten Torrevieja bevind zich een andere grote shoppingmall La Zenia Boulevard. De bekende ketens zijn hier sterk vertegenwoordigd. Niet bepaald lowbudget maar een stuk goedkoper dan Nederland. Vanaf de maand Mei spelen hier straatmuzikanten die de sfeer nog extra gezellig maken. 












Op de bovenste etage zijn verschillende restaurants te vinden (mexicaans tot chinees). De keuze is groot maar gingen voor een wokrestaurant waar je voor 9 euro onbeperkt kunt eten.















Voor de rest zijn er door heel Torrevieja en misschien door de hele regio Alicante een overmaat aan Chinese winkels. De Chinese ondernemers verkopen over het algemeen zeer goedkope artikelen van huidverzorging, schoeisel, kleding, computeraccessoires tot huishoudelijke artikelen. Ga eens naar de Chino Market, Asia Store, Commercial Chino, etc. etc. Als shopaholic krijg je helemaal de kriebels bij het zien van producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kiko Cosmetics

Voor de beauty liefhebbers is Kiko Cosmetics natuurlijk een bekende. Ook in Torrevieja heb ik een shop gevonden. Een low bugdet merk die zich aan het uitbreiden is en goeie producten voor een lage prijs. Dus neem niet te veel mee als je op vakantie gaat want je kan hier alles krijgen voor soms een lagere prijs dan in Nederland.































CENTRUM

In het centrum, maar vooral aan de boulevard, vind je veel winkels die gericht zijn op toerisme. De pier van Torrevieja is een attractie op zich die uitstrekt vanaf de boulevard tot iets in de zee. Ernaast ligt de haven. Iets verderop staan de houten huisjes waar souveniers worden verkocht. Loop verder op de boulevard en daar vind je een leuk winkeltje genaamd ALE HOP. De moeite waard om daar naar binnen te lopen. Alles tussen de 1 en 10 euro.



Toen wij aankwamen in Torrevieja was er een geweldige onweersbui aan de gang in het plaatsje en dit is ook te zien aan de foto's.

MARKT

Ben je in Torrevieja, ga absoluut op vrijdagochtend tussen 09.00 uur en 14.00 uur naar de markt die rondom de straten van de Avenida de Paris staat. De markt bestaat uit 1200 stands.De markt van Torrevieja is de grootste van Spanje en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier allerlei producten van tassen tot schoenen, kleding, potten & pannen, fruit en groente tot vis en vlees.De prijzen zijn een lachertje in vergelijking met Nederland. Mij is opgevallen dat men daar bij de groente- en fruitkraampjes allemaal werkten met latex handschoenen aan.


Ik ken Torrevieja niet zo goed omdat het de 1e keer dat ik daar naartoe ging. Ben je vaker in Torrevieja geweest? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost met je tips. 

Groetjes Paula

Mijn losse gezichtspoeders.... My loose powders

Als je begint met make-up dan zijn de eerste producten die je meestal koopt lippenstift, mascara, oogpotlood en/of gezichtspoeder. Mijn allereerste gezichtspoeder was die van Bourjois. Natuurlijk niet passend bij een donkere huid maar toen boeide het me niet. In mijn ogen stond het goed en zag ik geen rare dingen...hahahaha....achteraf gezien zag ik d'r uit als een clown. Maar ja, we praten over de jaren '80 en toen was de trend heel anders dan hoe het nu is. Alle info over make-up kreeg je van de schoonheidsspecialiste, drogisterij of parfumeriezaak. We hadden nog geen internet en keken alles af van de damesbladen zoals Margriet, Libelle, Viva, etc.



In deze blogpost laat ik de losse gezichtspoeders zien die bruikbaar zijn voor een donkere huid: gele, witte en huidgetinte poeders.

CATRICE

Een losse witte poeder in een transparante verpakking met zwarte deksel. Doet mij een beetje aan de MAC loose powder denken. Een witte poeder die transparant op je huid neerdaalt en geen witte waas achterlaat (alleen als je er teveel op doet). Een must voor je make-up stash. Dit product is niet in alle winkels te krijgen maar wel online voor € 5,69 euro bij de Kruidvat.







HEMA

Het 2e product is de Hema Finishing loose powder kleurnummer 44. Ik ben er helemaal dol op en zeker omdat deze aansluit op mijn huidtint en zacht aanvoelt. 1 nadeel: er zit teveel poeder in het doosje waardoor de poeder over het doosje stuift. € 4 euro online en in de winkel te koop.















Eyes Lips Face (E.L.F.)

Mijn eerste gele poeder waar ik heel gelukkig van werd. Op mijn bruine huid kwam de kleur heel goed over. Ik kreeg geen grijze waas maar een stralend effect. Nadeel is dat de poeder zo fijn is dat het alle kanten op stuift. Deksel moet je heel goed dichtklikken want anders gaat een deel van het product eruit. € 6,80 online te koop.














BLACK OPAL

Via Youtube zag ik dat de donkergetinte dames ook heel vaak de poeder Black Opal Deluxe Finishing Loose Powder gebruikten. Ik kwam bij toeval op de Dappermarkt een tropische winkel binnen die een heel assortiment van Black Opal verkocht. Een superproduct die zich helemaal aan mijn huid aanpast. Een mooie aardetint met een mooie finish. € 12,95 bij o.a. The MakeupSpot














SACHA COSMETICS

Een duurdere product en absoluut niet low-budget is de Sacha Buttercup Settingpowder van Sacha Cosmetics. Het is geel van kleur en voelt superzacht aan en dekt behoorlijk goed. Het schijnt beter te zijn dan de bananapowder van Ben Nye. Ik ben er helemaal verliefd op.Dit merk is helaas niet overal in de winkel te krijgen maar wel online bij Shesells.nl voor € 19.













Andere losse poeders van bekende merken (dus van een duurdere segment) zijn die van o.a. M.A.C., Makeup Studio, de Bodyshop, Max Factor, Inglot, Clarins, etc.

Mocht je nog meer merken weten die poeders hebben voor de donkere huid, laat dit dan weten in een reactie onderaan de blogpost.

Groetjes Paula

Producten zijn niet gesponsord en zijn zelf gekocht.

Kerstkrans maken

Ik weet, het is pas Oktober, maar bij de Action zag ik de kerstartikelen al liggen. Net als vorig jaar ben ik al bezig om inspiratie op te doen op Pinterest en ben ik al gaan starten met kerstkransen maken. Het maken van een krans is zo simpel. Een kind kan de was doen. Je moet gewoon zelf kleuren en materiaal bij elkaar zoeken en dan lijmen met een lijmpistool op de strokrans. That´s it.




BENODIGHEDEN

1 strokrans (te verkrijgen bij o.a. de Action)
2. Lint, sjaal, boa, papier, stof, etc. om omheen de krans te wikkelen
3. Kerstballen of ander decoratiespullen die je kwijt wilt op de krans.
4. Lijmpistool en genoeg lijmstaven OF krammetjes (te krijgen bij de Blokker of bloemist of tuincentrum).

1. Neem de strokrans en wikkel de lint, sjaal, boa, papier, stof etc. omheen de krans en zo strak mogelijk en maak het vast met een krammetje of als je het niet netjes vindt, met de hete lijm van de lijmpistool.

2. Lijm de kerstballen of bollen met de lijmpistool eerst aan de binnenkant van de krans en vervolgens aan de buitenrand en dan opvullen zoals je het zelf wilt. In het voorbeeld heb ik niet alles opgevuld voor mijn moeder's krans.


In December zal ik meer kerstspulletjes gaan maken en hou jullie wel op de hoogte.

Laat een reactie achter onder deze blogpost wat je allemaal nog meer wilt zien qua kerstartikelen.

Groetjes Paula

Hoe ziet jouw toekomst eruit

Vandaag schrijf ik over mijn zorgen over de toekomst van de zorg. In de toekomst gaat men beroepen op de familie waardoor wij dus mantelzorg moeten gaan geven aan ouderen. Mijn moeder van bijna 85 jaar woont in een verzorgingstehuis. Zoals het er nu uitziet zal in de toekomst de familie de zorgtaken overnemen.


Mijn moeder heeft het geluk dat ze 10 kinderen heeft dus dagelijks wordt ze door 1 van ons verzorgd en blijven we ook slapen. Maar hoe ziet onze toekomst eruit als je geen kinderen of relatie hebt en als de regering maar steeds wil bezuinigen. Nederland vergrijst en er zullen meer ouderen bijkomen.

Als je jong bent dan wil je er nog niet aan denken want je bent nog in de bloei van je leven en schuift het voor je uit. Maar er komt een moment dat je zorgbehoevend wordt en dan moet je maatregelen gaan treffen. Lastige situatie als je niet veel te besteden hebt en het geld niet kan missen. Wat gaat onze regering doen voor ons.

De hoge heren in Den Haag hebben hun ouders nog om zich heen en misschien worden ze in een privé-kliniek verzorgd, maar wij `het gewone volk` hebben de mogelijkheden niet om in een privé kliniek verzorgd te worden. Hier zal men in Den Haag nooit bij stilstaan. Men denkt alleen aan bezuinigen zonder de gevolgen hiervan te overzien. Dan hebben we het nog niet over `vereenzaming`van ouderen. Geen sociale contacten levert geen prikkels waardoor ze zich opsluiten en niet naar buiten willen en kunnen gaan. Hierdoor ontstaat een ander probleem. 

Ik zie de toekomst hier in Nederland niet rooskleurig tegemoet. Er wordt overal op beknibbeld en de regels worden strenger en strenger wanneer je een uitkering hebt. Dan word er geëist dat je verplicht moet gaan solliciteren terwijl er voor een bepaalde groep helemaal geen werk is. En om het nog extremer te maken....je moet als je een uitkering hebt, vrijwilligerswerk gaan doen, dus je moet gratis voor niets werken zonder dat je hiervoor een beloning krijgt. Ja, de enige beloning is dat je een aantekening krijgt dat je moeite doet om mee te draaien in de maatschappij. 

Er zijn genoeg uitkeringsgerechtigden die al jarenlang op zoek zijn naar werk maar overal worden afgewezen omdat ze te duur, te oud, te allochtoon of niet geschikt zijn voor de de functie. Duszzzz....we blijven thuis en belanden in de bijstand waar je een uitkering krijgt van 900 euro per maand waarmee je ook nog je huur, elektra, gas, licht, verzekeringen, etc. mee moet betalen. Met het gevolg dat je eind van de maand niets overhoudt en moet leven van de voedselbank. OF we kunnen gaan emigreren naar een zonnig land waar alles 3 keer goedkoper is en waar het steeds beter gaat met de economie en regelgeving.

Heb je al nagedacht over je toekomst of wil je liever in het `hier en nu` leven zonder aan de toekomst te denken?

Vloeibare foundation voor de donkere huid

Als meisje van 12 jaar was ik altijd bezig met make-up en maakte me stiekem op in mijn kamer. Mijn moeder was heel streng want we mochten pas make-up gebruiken als we werk hadden...duh....ik ben pas 12 en het kan lang duren voordat ik werk heb, dus ik doe het gewoon stiekem. Natuurlijk veel te lichte foundation of gezichtspoeder maar tja ik was toen een leek en vroeger had je geen YouTube of blogpagina's die je kon raadplegen.


Foundation voor de donkere huid was in het verleden een big issue om het te krijgen omdat de reguliere merken alleen voor de lichte huid foundation hadden. Pas de laatste paar jaren is het in opmars. De lowbudget merken Catrice, Essence, Miss Sporty, NYC, ELF etc. hebben denk ik nog steeds geen producten voor de donkere huid wat ik als lowbudget liefhebber heel jammer vind. Misschien dat dit later nog gaat komen maar ik ben bang van niet.....ik blijf hopen.
Bij het kopen van foundation, concealer of poeder moet je wel opletten dat deze aansluiten op je huidskleur, huidtype (normale, vette of gecombineerde huid) en huidstoon (geel, rood of neutraal) want je wilt niet buiten lopen als Pierrot... 
Bij onderstaande winkels heb ik mijn foundations gekocht. Ik moet er wel bij zeggen dat bepaalde foundations gemengd moeten worden omdat ze OF te licht OF te donker zijn. 

HEMA




ICI PARIS XL



Maybelline

Maybelline heeft diverse soorten foundations waarvan de donkerste kleuren goed zijn voor de donkere huid























L'Oreal

























L.A. Girl Pro

Black Opal

 M.A.C. Cosmetics




Mocht je nog meer merken weten die voor de donkere huid vloeibare foundations hebben dan zie ik graag je reactie hieronder en eventueel de verkoopadressen.

Alle producten heb ik zelf gekocht en is niet gesponsord door de merken.